Ontbijt
Voedingswaarden:
Aantal porties: 1
-
Calorieën: 554
-
Eiwit: 59 g
-
Koolhydraten: 68,2 g
-
Vet: 6,1 g
Geschreven door: M&S Writers
April 28, 2010
Geupdate: Januari 8, 2018
Eiwitshake met banaan, havermout en je favoriete smaak proteïnepoeder. Dit recept dient ook perfect als een snel en voedzaam ontbijt voor onderweg.
Ingrediënten
-
240 ml magere melk
-
1 banaan
-
½ kop havermout
-
2 scheppen whey proteïnepoeder
Bereidingswijze
Kies je favoriete smaak proteïnepoeder en doe alle ingrediënten in een blender. Mix tot een glad geheel.
De voedingswaarden voor dit recept zijn berekend op basis van een middelgrote banaan en een whey-proteïneblend.
Recept aangeleverd door Lycanthrope.
Ontbijt
Voedingswaarden:
Aantal porties: 2
Per portie:
-
Calorieën: 598
-
Eiwit: 68 g
-
Koolhydraten: 41 g
-
Vet: 18 g
-
Vezels: 25 g
Geschreven door: Sarah Kesseli
Mei 13, 2016
Het is misschien geen Taco dinsdag, maar je kunt nog steeds genieten van de Mexicaanse keuken! Probeer dit epische recept voor eiwitrijke ontbijt-burrito’s eens uit!
Ingrediënten
-
4 kleine koolhydraatarme tortilla’s OF 2 grote koolhydraatarme tortilla’s
-
2 grote eieren
-
1 kop eiwitten
-
115 g mager rundergehakt**
-
½ kop geraspte cheddar (verminderd vet)
-
½ groene paprika, in blokjes
-
½ rode paprika, in blokjes
-
½ kleine ui, in blokjes
-
1½ el tacokruiden (of kruiden naar keuze)
-
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-
Klop in een kom de eieren en het eiwit los.
-
Spray een koekenpan in met bakspray (anti-aanbak).
-
Roerbak de eieren (met zout & peper, indien gewenst) op middelhoog vuur tot de gewenste gaarheid.
-
Terwijl de eieren koken, snijd de rode paprika, groene paprika en ui in blokjes.
-
Wanneer de eieren klaar zijn, haal ze uit de pan en dek af.
-
Voeg het rundergehakt en de tacokruiden toe aan de koekenpan.
-
Bak het gehakt tot het gaar is.
-
Leg een burrito of tortilla op een bord.
-
Beleg met roerei, paprika’s, ui, rundergehakt en maak het af met een beetje kaas.
-
Rol de burrito op en geniet met een portie vers fruit erbij!
Notities:
Dit recept is ideaal voor meal prep op zondag! Wikkel de burrito’s gewoon in aluminiumfolie en vries ze in (nadat ze zijn afgekoeld). Haal er één uit de vriezer voordat je de deur uitgaat!
Je kunt de smaken variëren door:
a) salsa en avocado toe te voegen voor een Mexicaanse burrito
b) Italiaanse kruiden te gebruiken in plaats van tacokruiden en marinara saus & mozzarella toe te voegen
c) buffalo saus te gebruiken in plaats van tacokruiden en blauwe kaas toe te voegen voor een buffalo wrap
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Avondeten
Voedingswaarden:
Aantal porties: 3
Per portie:
-
Calorieën: 285
-
Eiwitten: 33 g
-
Koolhydraten: 18 g
-
Vetten: 9 g
Geschreven door: Yiannis Fleming
12 mei 2017
Dit eiwitrijke tonijnovenschotel-recept is een heerlijk gerecht dat perfect is na een training, gemakkelijk te maken is en slechts een paar eenvoudige ingrediënten uit de voorraadkast nodig heeft!
Ingrediënten
- 100 g pasta
- 2 blikjes tonijn (in water)
- ½ kop spinazie
- 1⅕ kop maïs
- ½ kop broccoli
- ½ kop champignons
- 1 el knoflook
- 1 el gemengde kruiden
- 30 g cheddar kaas
- Snufje peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
- Breng eventueel op smaak met een snufje zout.
- Leeg beide blikjes tonijn in een grote kom.
- Voeg de spinazie, maïs, broccoli en champignons toe.
- Meng goed met de knoflook en kruiden.
- Voeg de uitgelekte pasta toe aan de kom en meng opnieuw.
- Doe de inhoud van de kom in een platte, ovenbestendige schaal.
- Bestrooi met kaas en zwarte peper en bak 15–20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.
- Haal uit de oven zodra het gerecht een goudbruine kleur heeft.
-
Serveer op een bord en geniet!
Avondeten
Voedingswaarden:
Aantal porties: 4
Hoeveelheid per portie
Calorieën: 520
Eiwit: 57 g
Koolhydraten: 38 g
Vet: 17 g
Geschreven door: Yiannis Fleming
12 mei 2017
Op zoek naar een gezonde Italiaans eten?
Bekijk dit recept voor pepperoni pizza-lasagne en geniet van de beste combinatie die de Italiaanse keuken te bieden heeft!
Ingrediënten
- 680 gram kalkoenfilet, gekookt*
- 850 gram magere kwark**
- 2 grote eieren
- 2 potten pizzasaus (340 gram)
- 9 lasagnebladen, gekookt
- 1 pakje (140 gram) magere kalkoen peperoni
- 4 kopjes geraspte magere mozzarella
- Pizzakruiden, naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de cottage cheese, eieren en 60 ml pizzakruiden in een kom.
- Meng met een elektrische mixer tot een romige en gladde massa.
- Verdeel 60 ml pizzasaus over de bodem van een ovenschaal van 23x33 cm.
- Leg 3 lagen noedels op de saus.
- Verdeel 1/3 van het cottage cheese gelijkmatig over de noedels.
- Verdeel een klein beetje pizzasaus over het cottage cheese.
- Strooi 1/4 van de geraspte kaas erover.
- Leg 1/3 van het gebakken kalkoengehakt in een laag en garneer met 1/3 peperoni.
- Herhaal de lagen nog twee keer: 3 noedels, 1/3 cottage cheese, 1/4 mozzarella, 1/3 kalkoengehakt, 1/3 peperoni.
- Maak af met een laatste 60 ml mozzarella en extra peperoni, indien gewenst.
- Dek af en bak 30 minuten of tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
Notities:
- Je kunt kalkoengehakt vervangen door rundergehakt, worst of kip.
- Magere kwark kan worden vervangen door ricotta voor een meer traditionele lasagne. Let op: dit verandert de macronutriënten die hieronder worden vermeld.
- Je kunt dit gerecht vegetarisch maken door het kalkoengehakt te vervangen door soja crumble en tofurky plakjes.
-
Serveer op een bord en geniet!